Pstrąg / wędzony boczek / pomidor malinowy / kapary / jarmuż

pstrąg

Składniki:

  • 1 pstrąg cały
  • 1 pomidor malinowy
  • wędzony boczek
  • kapary
  • jarmuż
  • 1 biała cebula
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Filetujemy pstrąga, nie rozcinając go na końcu.
2. Sparzone pomidory obieramy ze skóry i usuwamy gniazda nasienne.
3. Kroimy pomidory w kostkę.
4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną cebulę, wcześniej
przygotowane pomidory i kapary. Wszystko przesmażamy i doprawiamy.
5. Przygotowaną salsę układamy na jednym filecie pstrąga i przykrywamy go
drugim, zawijamy w boczek.
6. Jarmuż myjemy, osuszamy, obsypujemy solą i pieczemy w temperaturze 160
stopni przez 15 minut.
7. Upieczonego pstrąga układamy na talerzu i podajemy z chipsami z jarmużu.